Warning: ob_start() [ref.outcontrol]: non-static method anchor_utils::ob_filter() should not be called statically in /var/www/aarhuslejlighed.dk/public_html/wp-content/plugins/sem-external-links/anchor-utils/anchor-utils.php on line 33

Børglum Kollegiet

Børglum Kollegiet er et forholdvis stort kollegium, med 489 lejemål, fordelt på værelser og lejligheder. De 468 af lejemålene er værelser, som dog har eget bad og toilet. Der er fælleskøkken på hver etage, hvor der også er en tilhørende altan. Kollegiet ligger i Risskov, lige ved siden af Veri Centret, og ringvejen.

Interview med en studerende som selv bor på Børglum Kollegiet

Hvor gammel er du?
25

Hvad og hvor studerer du ?
Informationsvidenskab. AU ved Katrinebjerg

Hvordan er kønsfordelingen på dit kollegie?
Ungefair halv om halv. Dette er baseret på egne oplevelser og de andre kollegiegange jeg har besøgt.

Kan du beskrive dit værelse/lejlighed?
En lille gang med to skabe til tøj og andet grej. Et meget lille badeværelse med alt hvad dertil høre af toilet, bruser og håndvask. Selve værelset har fem hjørner og er sammenlignet med andre kollegier i århus relativt lille (mellem 12 og 16 m^2) Så kan godt være svært at have mange ting med og indrette. Dog er dette et mindre problem for folk der flytter ud for første gang, da der ikke skal bruges den store formue for at møblere værelset.
Værelserne er (næsten) alle malet i hvid og med den meget sol man får i løbet af dagen (det skal nævnes at Børglumkollegiet har modtaget designer priser for deres brug af dagens lys) er værelserne behageligt oplyst. Vand, varme og el installationer på værelset/toilettet virker stort set upåklageligt og hvis noget går i stykker kan man få kollegiets pedeller til at ordne det for dig.

Hvad betaler du i husleje og forbrug?
2050 kr. for husleje 40 kr. i køkkenkasse. Dette er dog forskelligt fra gang til gang (køkkenkassen ikke huslejen) Ellers smider jeg nok 500 kr. om ugen på mad ol.

Kan du beskrive fælles faciliteterne?
Man deler køkken med 13 andre personer. Dette kan være en god ting og det kan være skidt. Det er svært at sige noget om den dynamik som der findes i hvert køkken. Normalt er den en som står for at feje og tørre bordplader af en gang om dagen. Køkkenvagt praktiseres af stort set alle køkkener. Den generelle standard for hvor rent der er i køkkenet er god. Også i køkkenet kan eventuelle fejl og mangler fixes af pedellerne.
Festlokalerne på kollegiet er i god stand og det er muligt at leje dem ud forudsat du bor på kollegiet. Der er en festforening der holder Torsdagsbar hver anden torsdag og større fester en gang i mellem.
Fælles fitness og motionsrum for beboerne som man kan få adgang til efter betaling af at lille engangsbeløb. De er ny renoverede og i god stand.
Ud over det er der et cykelreparationsrum, et billiard rum og et par musik rum til dem der vil øve instrumenter uden ar forstyrre hele blokken.

Hvordan er den offentlige transport?
Der går en del busser ud til Veri-centret så det er relativt nemt at komme ned til byen og ind på universitetet. Kollegiet ligger ved Grenåvej, så alle busser der køre den vej ud af, eller ind til byen kan bruges til at komme hjem eller afsted. En sidste nødløsning kan være at gå op til Randersvej. det tager ca. 15 min.

Hvordan vil du beskrive området?
Grønt. Taget i betragtning at Børglum ikke ligger meget langt fra byen så er der mange grønne områder på og omkring kollegiet. En mur forhindre den værste støj fra ringvejen som ligger lige ved siden af og der er masser af grønne områder imellem blokkende på kollegiet. 10 min gang fra kollegiet ligger Risskov skov. Der er mange som bor på kollegiet som gør brug af dette med løbeture ect.
Ud over det ligger kollegiet lige ved siden af Veri-centret. så det tager 5 minutter at komme hen til Netto eller Kvikly.
Kollegiet bliver ikke forstyrret af omgivelserne ud over den enkelte idiot på scooter som suser forbi i ny og næ.

Hvordan er indkøbsmulighederne?
se ovenover.

Hvilke type mennesker bor på kollegiet?
Langt størstedelen er studerende på universitetet. Der er enkelte HF eller GSK og jeg har vist mødt en maskinmester og en sygeplejeske. Der er nogle gange hvor der bor folk der gerne vil feste, men det høre til sjælenhederne. Det er typisk unge som lige er fløjet fra reden til og med kandidat studerende, med en enkelt phd. nogle gange.
Folk er gode til at hjælpe hinanden, også på kryds og tværs af gangende.
Hvis der er nogen som ikke kan finde ud af at opføre sig ordenligt er det muligt at få ham/hende smidt ud af kollegiet hvis der er nok som klager. Igen noget som sjælet sker

Hvilke aktiviter / fællesskab er der på kollegiet?
Torsdagsbar, fester, idretsdage og nogle enkelte klubber. Dog er meget af det sociale på kollegiet bundet til den gang man er på, så hvis man vil noget fælles skal man ofte selv tage initiativet.
Der er også et beboerråd hvor man har mulighed for at få indflydelse på hvordan kollegiet skal styres/opføre sig

Er dit kollegie vedligeholdt, hvordan er standarden ?
Kollegiet er nogenlunde godt velligeholdt. Det er et gammelt kollegie, men kollegiekontoret sørger for at bygningerne holdes ved lige. Hvis noget ikke virker så skiftes det relativt hurtigt. Vinduer er nye og holder godt på varmen.
Man kan godt mærke at kollegiet er oppe i årende, men standarden er høj for sådan en gammel dame.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Børglum Kollegiet, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
Skrevet i Kollegier i Århus
Billig indboforsikring.

Modtag op til 3 gratis tilbud på en billig indboforsikring, helt uforpligtigende.

Følg blot nedenstående link, og udfyld formularerne på Tjenestetorvet, som vil sørge for resten.

Modtag 3 GRATIS tilbud
Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få tips om nye sider, og eventuelle boligtilbud!